Veilig sportklimaat

Veilig sportklimaat

Volleybalvereniging VOLEVO hecht aan een veilig sportklimaat, in het bijzonder voor kinderen. Hoewel de omgang binnen onze club in het algemeen zeer prettig verloopt heeft de Algemene Vergadering op 28 mei 2015 een aantal regels vastgesteld waarin wordt duidelijk gemaakt dat de leden zich bewust zijn van hun eigen bijdrage aan een veilig sportklimaat. Dit komt tot uitdrukking in de volgende visie:

Binnen VOLEVO heerst een sociaal veilig sportklimaat, waar leden veilig kunnen sporten en de persoonlijke grenzen van leden gerespecteerd worden. Wanneer de persoonlijke grenzen van leden onverhoopt overschreden worden door anderen heerst er bij VOLEVO een klimaat waarin openlijk over grensoverschrijdend gedrag gesproken kan worden met leden, technisch kader en het bestuur.

Wij hebben dit vertaald in algemene omgangsregels en regels voor het gebruik van social media. Deze brengen we regelmatig onder de aandacht van al onze spelers, trainers en coaches. Ze gelden voor al onze leden, voor ouders van jeugdleden en voor iedereen tijdens het bezoek van onze activiteiten (en we hopen ook daarbuiten).

Tevens hebben we vertrouwenspersonen aangesteld indien onze leden er behoefte aan hebben om zaken vertrouwelijk te bespreken of te melden.

Veilig sportklimaat bestaat uit