René van Essen nieuwe trainer/coach VOLEVO Dames 1

VOLEVO heeft voor het nieuwe seizoen René van Essen vastgelegd als nieuwe trainer/coach van het eerste damesteam. Met hem en assistent-trainer Michel Boer die ook heeft bijgetekend, hoopt VOLEVO een succesvolle stap te kunnen maken naar de tweede divisie. René, hiervoor trainer van Zevenhuizen Dames 1 (ook 3e divisie), is de opvolger van Jolanda van den Boer die aangekondigd heeft om per het einde van dit seizoen te stoppen.

Hij stelt zichzelf voor:

Ik ben René van Essen, 41 jaar. Samen met mijn vrouw Ella en twee zoons Jelte (12) en Falko (8) woon ik in Alphen aan den Rijn. We vormen een volleybalgezin. Ella heb ik leren kennen op een beachvolleybaltoernooi en ook Jelte en Falko volleyballen bij de jeugd en mini’s van volleybalclub Castellum.
De afgelopen vier jaar was ik trainer/coach van Jumbo ZVH D1 en daarvoor enkele jaren bij Waterlanders D1. Ik ben begonnen met training geven bij Castellum, waar ik ook ben begonnen met volleyballen. Na Castellum heb ik ook bij Waterlanders gespeeld en laatste jaren vooral op het zand te vinden. Sinds afgelopen seizoen ben ik ook weer gaan spelen in de zaal bij Castellum.

Het bestuur, de tc en het team zien erg uit naar de samenwerking met René. We wensen hem een hele fijne en succesvolle tijd bij onze club.