Jeugd

JeugdInformatie

VOLEVO is een volleybalvereniging voor het leven!

Hier zet je je eerste stappen op het sportveld en blijf je een leven lang fit, voel je je welkom en verbonden, sport je met plezier, haal je alles uit jezelf, maak je je nuttig door samen de schouders eronder te zetten en leer je om te gaan met successen en tegenvallers. Teamsport en vrijwilligerswerk helpt kinderen om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving en leert ze om goed te functioneren in de maatschappij.

De fusie van vv Haaglanden en GSC is een feit. Dit betekent dat er veel werk verzet is en nog steeds gedaan moet worden. We kunnen daarbij nog veel handen gebruiken! Hieronder vindt u alvast informatie voor de jeugdleden van onze vereniging.

Team
Volleybal is een teamsport. Dat betekent dat een speler bij iedere training en wedstrijd aanwezig is. Lukt dat een keer niet, dan is het heel belangrijk om tijdig af te zeggen zodat de trainer tijd heeft om zijn training aan te passen of dat er een invaller kan worden gezocht voor de wedstrijd.

Elk team heeft een coach voor de begeleiding van de wedstrijden en een contactouder voor alle regelzaken. Er wordt verwacht dat ouders van de spelers uit het team deze taken (eventueel om beurten) op zich nemen.

Training
De trainingen beginnen gewoonlijk gelijk met de start van de scholen en gaan door tot eind mei. In de vakantieperiodes wordt er (meestal) niet getraind.
De trainingstijden maken we aan het begin van het seizoen bekend en zijn ook op de website te vinden.

We verwachten dat alle spelers 10 minuten voor het begin van de training, omgekleed en met een gevulde bidon, in de sporthal aanwezig zijn. Iedereen helpt mee met het opbouwen en opruimen van het veld!

Wedstrijden
De ABC-jeugd speelt 20 wedstrijden per jaar, verdeeld over twee periodes: de najaarscompetitie (september-december) en de voorjaarscompetitie (januari-april).

In elke periode speelt het team 5 uit- en 5 thuiswedstrijden. Alle thuiswedstrijden worden op zaterdag gespeeld in sporthal de Fluit in Leidschendam. Uitwedstrijden vinden meestal plaats op zaterdag, maar bij enkele verenigingen gebeurt dat op een doordeweekse avond. Een wedstrijd bestaat uit 4 of 5 sets en het gaat erom wie het eerste 25 punten scoort. Op https://www.volleybalmasterz.nl zijn alle spelregels te vinden. Alle A- en B-jeugdspelers worden geacht het spelregelbewijs te halen, maar ook C-spelers kunnen dat via Volleybalmasterz bemachtigen.

Het wedstrijdschema met uit- en thuiswedstrijden (t/m december) wordt begin september bekend gemaakt. Deze is te vinden op de competitie-app van de Nevobo. De informatie voor de tweede helft van het seizoen volgt begin januari.

Het vriendelijke verzoek deze data in uw agenda of op de familiekalender te noteren zodat uw kind geen dubbele afspraken maakt op de wedstrijdtijden!

Ouders van jeugdleden dienen te helpen met het vervoer naar de uitwedstrijden en (bij jonge teams) met het opzetten van de velden. De contactouder van het team zal voor zowel het rijden als het helpen met de velden een schema maken, zodat iedereen weet wanneer hij/zij wordt verwacht. Ieder team heeft een eigen ballentas die kan worden gebruikt bij de wedstrijden.

Wat is er verder nodig voor de competitie?

– Wedstrijdtenue Dit bestaat uit een VOLEVO-shirt en een korte zwarte broek. Het wedstrijdshirt moet je zelf bestellen en betalen via onze website en wordt geleverd door Volleybaldirect.nl. Een kort zwart wedstrijdbroekje kan je ook via deze website kopen. Er is bij volleybaldirect ook een trainingspak van VOLEVO verkrijgbaar.

– Zaalsportschoenen (verplicht) & kniebeschermers (niet verplicht), te koop bij (vrijwel) iedere sportzaak. Of op de website bij ‘kleding shop’.

– Spelerskaart
Alle spelers hebben een officiële spelerskaart (met pasfoto). De coach bewaart deze kaarten van de spelers, want deze moeten bij alle wedstrijden worden getoond.

Mocht u een verzoek krijgen van de ledenadministratie om een pasfoto in te leveren voor de spelerskaart, stuurt u de foto dan snel in. Zonder spelerskaart kan je geen wedstrijden spelen!

Contactouder
De contactouder is het aanspreekpunt voor de jeugdcommissie, trainer en ouders van het team. Hij/zij zorgt voor een appgroep, het rijschema, het toewijzen van de telbeurten en fungeert als doorgeefluik voor snelle mededelingen vanuit bijvoorbeeld de jeugdcommissie. Uiteraard kan deze functie ook door twee ouders worden verzorgd.

Officialbeurten
Elk lid van VOLEVO is verplicht een vrijwilligerstaak te vervullen. ABC-spelers moeten tellen bij een thuiswedstrijd van jeugdteams. De spelers zullen met z’n tweeën de wedstrijd tellen en het wedstrijdformulier invullen. Bij nieuwe C-spelers is het wenselijk dat hier de eerste keer een ouder bij aanwezig is. Oudere jeugdspelers kunnen ook worden ingedeeld als scheidsrechter, je moet daarom (online) je spelregelbewijs tijdig halen.
De officialbeurten staan op de website en worden door de contactouder verdeeld over de spelers van het team. Het is de bedoeling dat de spelers een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn en alleen bij hoge uitzondering afzeggen (bij afzeggen dient zelf voor vervanging te worden gezorgd). Als er niemand komt opdagen volgt er een sanctie voor het team.

Contributie en Ooievaarspas
Zie website www.volevo.nl/lidmaatschap

Jeugdkamp
Het streven is om ieder jaar rond mei een jeugdkamp te organiseren voor de A-, B- en C-jeugd.

De Grote Clubactie
De cmv (6-12 jaar) en de C-jeugd (12-13 jaar) doen mee met de Grote Clubactie. Een groot deel van de opbrengst van deze actie kunnen wij gebruiken voor activiteiten en materialen voor de jeugd.

Maatschappelijke activiteit
De A- en B-jeugd wordt in de loop van het seizoen geacht om mee te doen aan een (kortlopende) maatschappelijke activiteit. Gedacht kan worden aan hulp bij de voedselbank, collecte voor Jantje Beton of anderszins. Dat wordt vanuit de vereniging geïnitieerd.

Veilig Sportklimaat
Binnen VOLEVO heerst een sociaal veilig sportklimaat, waar leden veilig kunnen sporten en de persoonlijke grenzen van leden worden gerespecteerd. Wanneer de persoonlijke grenzen van leden onverhoopt door anderen worden overschreden, heerst er bij ons een klimaat waarin openlijk over grensoverschrijdend gedrag gesproken kan worden met leden, technisch kader en het bestuur. Ons veilig sportklimaat wordt onder meer gecreëerd door:
1. Algemene omgangsregels
2. Pestprotocol social media
3. Vertrouwenspersonen
4. Verklaring omtrent het gedrag

Vertrouwenspersoon
Onze vereniging onderschrijft de gedragscode van de Nevobo. Mocht er toch van grensoverschrijdend gedrag sprake zijn, dan kan dat worden gemeld bij de vertrouwenspersonen van de vereniging: Hendrik Sytema en Maria Leemans. 

Iedereen is welkom
Bij VOLEVO wordt niemand beoordeeld op seksuele geaardheid, ras of geloof. Daar werken we ook actief aan. Iedereen die bij ons wil volleyballen is daarom welkom.

Jeugdcommissie
De jeugdcommissie bestaat uit:
Anouk Bakker  : 06-4416 6401
Ilse Vieveen      : 06-23415205
Susan Vieveen : 06-23937438

Wij zijn ook te bereiken via mail: jc@volevo.nl