Kids/CMV

Kids Cool MOves Volley bij VOLEVO

Cool Moves Volley (CMV) is een speelse, beginnende vorm van volleybal, gericht op kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Volleybal is teamsport waarbij veel bewegingen en vaardigheden nodig zijn. Naast de motorische ontwikkeling en baltechniek staat spelplezier centraal tijdens de CMV-trainingen en wedstrijden.

CMV kent zes spelniveaus, waarmee kinderen stapje voor stapje het volleyballen onder de knie krijgen. Bij CMV is het veld kleiner, staat het net lager en is de bal lichter dan bij ‘gewoon’ volleybal. Een CMV-team bestaat uit vier spelers waardoor iedereen vaak aan de bal komt.

Zin om een keer mee te doen?
Neem dan contact op met de CMV-afdeling van Volevo. Per mail via cmv@volevo.nl of bel één van onze coördinatoren: Linda (06-48653455) en Diane (06-44342288).

 

Training

CMV-trainingen worden georganiseerd op zaterdagen en additioneel ook op de woensdagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee sporthallen in Leidschendam-Voorburg.

Zaterdag
De training op zaterdag is het vaste trainmoment voor ALLE kinderen (niveaus 2 t/m 5). Tijdens deze trainingen staan het aanleren van baltechniek en motorische ontwikkeling centraal. Verder leren de kinderen de spelregels en wordt op verschillende manieren het in teamverband spelen aangeleerd. Aanwezigheid op de zaterdagtraining is dan ook verplicht! De trainingen worden verzorgd door senior spelers, jeugdspelers en enthousiaste ouders.

Locatie: Sporthal Forum Kwadraat, De Vliegerlaan 2-4 in Voorburg
Tijden: Niveau 2 en niveau 3 trainen van 9.00u tot 10.30u. / Niveau 4 en niveau 5 trainen van 10.30u tot 12.00u.
Spelers dienen 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn in de sporthal.

Woensdag
Daarnaast is er voor CMV-spelers een tweede trainingsmoment op de woensdag. Ervaring van de afgelopen 3 seizoenen leert dat met het volgen van deze training de kinderen de skills van het volleybalspel nog beter onder de knie krijgen. Deze woensdag training is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden voor kinderen die op niveau 4 en 5 spelen. Kinderen van niveau 3 zijn ook welkom om mee te doen.

Locatie: Sporthal De Fluit (zaal de Bocht), Fluitpolderplein 3, Leidschendam
Tijden: Alle niveaus trainen samen van 17.30u tot 19.00u
Spelers dienen 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn in de sporthal.

Niveau 1, ook wel de Volleybalspeeltuin genoemd, heeft op de zaterdag in sporthal Forum Kwadraat ook een eigen training speciaal gericht op de allerkleinsten. Klik hier voor meer informatie.

Niveau 6 traint twee keer per week in sporthal De Fluit en neemt deel aan de jeugdcompetitie op zaterdag. Klik hier voor meer informatie.

 

Toernooi

Ongeveer één keer per maand (8 x per seizoen) wordt op zaterdag een toernooi georganiseerd bij een volleybalvereniging in regio Haaglanden. Teams van verschillende volleybalverenigingen spelen dan tegen elkaar. Uiteraard op eigen niveau. Deze toernooien vinden – afhankelijk van het niveau – plaats in de ochtend of middag. De reguliere trainingen voor niveaus 2 t/m 5 komen op die zaterdag te vervallen.

Voor meer informatie over de toernooien en spelregels zie http://www.cmvhaaglanden.nl en 8b CMV spelregels 2019-2021.pdf (nevobo.nl)

 

Indeling niveaus

Kinderen worden op eigen niveau ingedeeld. Hierbij worden de landelijke richtlijnen van volleybalbond Nevobo gehanteerd. In de basis is de leeftijd van het kind op 1 oktober van het kalenderjaar leidend. Mocht een speler beter uitkomen op een hoger (of lager) niveau, dan wordt hier rekening mee gehouden. Dit wordt bepaald door een van onze hoofdtrainers.

 

Tenue

Volevo tenueshirt, zwart sportbroekje, (bij voorkeur zwarte) kniebeschermers en eventueel witte kniekousen en zaalsportschoenen.

 

Contributie

De contributie voor CMV bedraagt € 207,50 (seizoen 2021-2022). Volevo is aangesloten bij de Ooievaarspas. Informatie

Zin om een keer mee te doen? Kinderen mogen drie keer een proeftraining volgen op de zaterdag. Neem dan contact op met onze CMV-afdeling via mail cmv@volevo.nl, of bel één van onze coördinatoren Linda (06-48653455) en Diane (06-44342288).

 

Afmelden voor de training

Mocht je verhinderd zijn voor een training, dan horen we dit graag tijdig in verband met de voorbereiding van de trainingen. Afmeldingen graag mailen naar cmv@volevo.nl.
Last minute afmeldingen kunnen ook doorgegeven worden via een appje op naar een van de hierboven vermelde telefoonnummers. Bij voorbaat dank!

 

Corona protocol sporthal

In beide sporthallen mogen ouders naar binnen. Op dit moment zijn alleen de basis coronaregels van toepassing. Dat betekent dat behalve regels als regelmatig onze handen wassen en thuisblijven met klachten, ouders ook 1,5 meter afstand moeten houden. De entree van sporthal Forum Kwadraat, dus het deel NA de centrale ingang bij het zwembad , is een smalle korte gang, waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is. Wij begrijpen het echter wel dat ouders wellicht graag een keer naar de training willen kijken. Zeker ouders die nog nooit de binnenkant van onze sporthal hebben kunnen zien door de strenge regels die eerder van toepassing waren. Om die reden hebben wij de volgende oplossing bedacht:

  • Ouders mogen vanaf de tribune kijken naar de training mits zij op de tribune 1,5 meter tot elkaar houden;
  • U kunt met uw kind via de centrale ingang van het zwembad naar binnen komen. Rechts door de 1e klapdeur vindt u een trap. U kunt zelf via de trap omhoog naar de tribune. Uw kind kunt u via de 2e deur richting de sporthal sturen. U gaat NIET mee de sporthal in. Indien de deuren van de tribune ‘s morgens nog op slot zitten, dan moet u dat even bij de medewerkers van Sportfondsen melden. Zij hebben de sleutels van die deuren.
  • U kunt uw kind aan het eind van de training via de tribune of de centrale hal van Forum Kwadraat weer ophalen. Dus ook aan het eind van de training komt u NIET beneden in de sporthal.
  • Er is één uitzondering: ouders van wie een kind op proef mee komt trainen, mogen bij de 1e proeftraining WEL de zaal binnenkomen, zodat wij ze wegwijs kunnen maken.

Bij sporthal De Fluit verzoeken wij ouders ook om niet de zaal in te komen, maar plaats te nemen op de tribune.

Wij hopen op deze manier een veilige manier gecreëerd te hebben om aan de huidige coronamaatregelen te voldoen én toch ouders de mogelijkheid te bieden om de training te kunnen zie

Het Volevo coronaprotocol is aan de hand van regels van onder andere de Overheid en Nevobo opgesteld en wordt aan alle ouders/leden verstrekt. Klik hier voor meer over informatie. Let wel: Volevo maakt gebruik van 3 sporthallen. Per sporthal kunnen de regels iets afwijken in verband met een andere situatie in de sporthal.