Kids/CMV

Kids Cool MOves Volley bij VOLEVO

Cool Moves Volley (CMV) is een speelse, beginnende vorm van volleybal, gericht op kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Volleybal is teamsport waarbij veel bewegingen en vaardigheden nodig zijn. Naast de motorische ontwikkeling en baltechniek staat spelplezier centraal tijdens de CMV-trainingen en wedstrijden.

CMV kent zes spelniveaus, waarmee kinderen stapje voor stapje het volleyballen onder de knie krijgen. Bij CMV is het veld kleiner, staat het net lager en is de bal lichter dan bij ‘gewoon’ volleybal. Een CMV-team bestaat uit vier spelers waardoor iedereen vaak aan de bal komt.

Zin om een keer mee te doen?
Neem dan contact op met de CMV-afdeling van Volevo. Per mail via cmv@volevo.nl of bel één van onze coördinatoren: Linda (06-48653455) en Diane (06-44342288).

TRAINING

CMV-trainingen worden georganiseerd op zaterdagen en additioneel ook op de woensdagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee sporthallen in Leidschendam-Voorburg.

Zaterdag
De training op zaterdag is het vaste trainmoment voor ALLE kinderen (niveaus 2 t/m 5). Tijdens deze trainingen staan het aanleren van baltechniek en motorische ontwikkeling centraal. Verder leren de kinderen de spelregels en wordt op verschillende manieren het in teamverband spelen aangeleerd. Aanwezigheid op de zaterdagtraining is dan ook verplicht! De trainingen worden verzorgd door senior spelers, jeugdspelers en enthousiaste ouders.

Locatie: Sporthal Forum Kwadraat, De Vliegerlaan 2-4 in Voorburg

Tijden: Niveau 2 en niveau 3 trainen van 9.00u tot 10.30u. Niveau 4 en niveau 5 trainen van 10.30u tot 12.00u.

Spelers dienen 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn in de sporthal.

Woensdag
Daarnaast is er voor CMV-spelers een tweede trainingsmoment op de woensdag. Ervaring van de afgelopen 3 seizoenen leert dat met het volgen van deze training de kinderen de skills van het volleybalspel nog beter onder de knie krijgen. Deze woensdag training is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden voor kinderen die op niveau 3 tot en met 5 spelen.

Locatie: Sporthal De Fluit (zaal de Bocht), Fluitpolderplein 3, Leidschendam

Tijden: Alle niveaus trainen samen van 17.30u tot 19.00u
Spelers dienen 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn in de sporthal.

Voor de allerkleinsten van 2 tot en met 5 jaar is er de sportspeeltuin. Zij hebben op de zaterdag in sporthal Forum Kwadraat ook een eigen training speciaal gericht op de allerkleinsten. Kijk op de website onder Jeugd – Sportspeeltuin voor meer informatie.

Niveau 6 traint twee keer per week in sporthal De Fluit en neemt deel aan de jeugdcompetitie op zaterdag. Kijk voor meer informatie op de website onder Jeugd – CMV n6

TOERNOOI

Ongeveer één keer per maand (8 x per seizoen) wordt op zaterdag een toernooi georganiseerd bij een volleybalvereniging in regio Haaglanden. Teams van verschillende volleybalverenigingen spelen dan tegen elkaar. Uiteraard op eigen niveau. Deze toernooien vinden – afhankelijk van het niveau – plaats in de ochtend of middag. De reguliere trainingen voor niveaus 2 t/m 5 komen op die zaterdag te vervallen.

Voor meer informatie over de toernooien en spelregels zie http://www.cmvhaaglanden.nl en 8b CMV spelregels 2019-2021.pdf (nevobo.nl)

Indeling niveaus
Kinderen worden op eigen niveau ingedeeld. Hierbij worden de landelijke richtlijnen van volleybalbond Nevobo gehanteerd. In de basis is de leeftijd van het kind op 1 oktober van het kalenderjaar leidend. Mocht een speler beter uitkomen op een hoger (of lager) niveau, dan wordt hier rekening mee gehouden. Dit wordt bepaald door een van onze hoofdtrainers.

TENUE

Volevo tenueshirt, zwart sportbroekje, (bij voorkeur zwarte) kniebeschermers en eventueel witte kniekousen en zaalsportschoenen.

Contributie

De contributie voor CMV bedraagt € 213,75 (seizoen 2023-2024). VOLEVO is aangesloten bij de Ooievaarspas.

Informatie

Zin om een keer mee te doen? Kinderen mogen drie keer een proeftraining volgen op de zaterdag. Neem dan contact op met onze CMV-afdeling via mail cmv@volevo.nl, of bel één van onze coördinatoren Linda (06-48653455) en Diane (06-44342288).

Afmelden voor training

Mocht je verhinderd zijn voor een training, dan horen we dit graag tijdig in verband met de voorbereiding van de trainingen. Afmeldingen graag mailen naar cmv@volevo.nl.

Last minute afmeldingen kunnen ook doorgegeven worden via een appje op naar een van de hierboven vermelde telefoonnummers. Bij voorbaat dank!