Kids/CMV

Kids Cool MOves Volley bij VOLEVO

Volleybal is een leuke sport voor kinderen. Omdat het een sport is waarbij veel bewegingen en vaardigheden nodig zijn, is volleybal goed voor de motorische ontwikkeling. Bovendien is het een teamsport bij uitstek. Zonder samen te werken lukt het niet om tot een rally te komen.

 

VOLEVO heeft een miniafdeling waar Cool Moves Volley (CMV) wordt gespeeld. Dit is een speelse, beginnende vorm van volleybal, gericht op kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Er zijn zes verschillende spelniveaus, waardoor de kinderen stapje voor stapje het volleyballen onder de knie krijgen. Bij CMV is het veld kleiner, staat het net lager en is de bal lichter dan bij gewoon volleybal. Het team bestaat uit vier spelers waardoor iedereen vaak aan de bal komt.

TRAINing

De mini’s (CMV) van Volevo maken gebruik van twee sporthallen en er zijn twee trainingsmomenten.

Zaterdag vaste training:

Op zaterdag is het vaste trainmoment voor ALLE kinderen. Deze training staat de techniek centraal en kunnen de trainers goed kijken welke kinderen goed bij elkaar passen in een team. Het is dan ook van groot belang dat uw kind op zaterdag komt. We trainen dan in Sporthal Forum Kwadraat, De Vliegerlaan 2-4 in Voorburg.

  • Niveau 1 tot en met niveau 3 traint van 9.00u tot 10.30u.
  • Niveau 4 en niveau 5 traint van 10.30u tot 12.00u.

*De kinderen van niveau 1 tot en met 3 worden verzocht om 10 minuten vóór aanvang van de training in de sporthal aanwezig te zijn voor het omkleden en eventueel meehelpen met opzetten van de velden.

**Wij verzoeken de ouders en kinderen van niveau 4 en 5 om in de kantine of kleedkamers te wachten tot de training begint, zodat niveau 1, 2 en 3 ongestoord tot hun eindtijd kunnen trainen.

De trainingen worden verzorgd door enthousiaste ouders en spelers uit onze jeugd. Zij krijgen hierbij ondersteuning van een ingehuurde professional.

Woensdag

Daarnaast is er een tweede trainingsmoment op woensdag van 17.30-19.00 uur in Sporthal De Fluit. Deze training staat vooral wedstrijdritme centraal en is techniektraining meer op de achtergrond aanwezig. Onze ervaring is dat de skills van de kinderen goed verbeteren door deze tweede training. Deze training is niet verplicht, maar we willen bij de ouders van niveau 4 en 5 erop aandringen om deze training ook te volgen. De kinderen van niveau 1 tot en met niveau 3 zijn ook welkom, maar omdat zij jonger zijn en twee trainingen misschien wat veel van het goeie is, begrijpen wij het als zij niet meedoen aan de woensdagtraining

Bij beide trainingen stellen wij het op prijs als ouders onze trainers helpen met opzetten (en nadien afbreken) van de velden. Des te sneller alles klaar staat des te sneller kan de training beginnen.

Afmelden voor training
Mocht je verhinderd zijn voor een training, dan kan afmelding via cmv@volevo.nl. Dit geldt ook voor last minute afmeldingen. U kunt ook gebruik maken van bovenstaande telefoonnummers voor het sturen van een appje.

TOERNOOI

Ongeveer één keer per maand (8 x per seizoen) is er op zaterdag een toernooi, waar teams uit de regio wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze toernooien vinden – afhankelijk van het niveau – plaats in de ochtend of middag. De training voor niveau 2 tot en met 5 komt die zaterdag te vervallen. Niveau 1 speelt geen toernooien. Voor meer informatie over de toernooien en spelregels zie http://www.cmvhaaglanden.nl en https://www.nevobo.nl/cms/download/5481/CMV%20spelregels%202019-2021.pdf

TOERNOOIDATA

05 oktober 2019

Inter Rijswijk

Marimbahal, Rijswijk

02 november 2019

Kratos ’08

Sporthal Tanthof, Delft

23 november 2019

Kalinko

Sporhal Houtrust, Scheveningen

14 december 2019

DEO

RK DEO Hal, Nootdorp

18 januari 2020

Volevo

Forum Kwadraat, Voorburg

15 februari 2020

Zovoc

Noord Westerhal, Zoetermeer

14 maart 2020

Velo

Velohal, Wateringen

18 april 2020

Netwerk

Viergang, Pijnacker

Contributie

De contributie voor de mini’s/CMV bedraagt € 200,- euro (2019-2020). VOLEVO is aangesloten bij de Ooievaarspas.

Tenue
Meisjes Volevo tenueshirt, zwart strak volleybal stretchbroekje, zwarte kniebeschermers en evt witte kniekousen en zaalsportschoenen
Jongens Volevo tenueshirt, zwart sportbroekje, zwarte kniebeschermers en zaalsportschoenen

Informatie
Zin om een keer mee te doen? Neem dan even contact op met de miniafdeling: cmv@volevo.nl of één van onze coördinatoren Linda (06-48653455) en Diane (06-44342288).