Kids/CMV

Kids Cool MOves Volley bij VOLEVO

Volleybal is een leuke sport voor kinderen. Omdat het een sport is waarbij veel bewegingen en vaardigheden nodig zijn, is volleybal goed voor de motorische ontwikkeling. Bovendien is het een teamsport bij uitstek. Zonder samen te werken lukt het niet om tot een rally te komen.

Wij hebben bij VOLEVO een miniafdeling waar Cool Moves Volley (CMV) wordt gespeeld. Dit is een speelse, beginnende vorm van volleybal, gericht op kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Er zijn zes  spelniveaus, waardoor de kinderen stapje voor stapje het volleyballen onder de knie krijgen. Bij CMV is het veld kleiner, staat het net lager en is de bal lichter dan bij gewoon volleybal. Het team bestaat uit vier spelers waardoor iedereen vaak aan de bal komt.

TRAINing

De mini’s (CMV) van Volevo maken gebruik van twee sporthallen en er zijn twee trainingsmomenten.

Zaterdag

Op zaterdag is het vaste trainmoment voor ALLE kinderen. Deze training staat de techniek centraal en kunnen de trainers goed kijken welke kinderen goed bij elkaar passen in een team. Het is dan ook van groot belang dat uw kind op zaterdag komt. We trainen dan in Sporthal Forum Kwadraat, De Vliegerlaan 2-4 in Voorburg. De trainingen worden verzorgd door enthousiaste ouders, senior spelers en spelers uit onze jeugd. De training vinden plaats op de volgende tijdstippen:

  • Nivo 2 en nivo 5 traint van 9.00u tot 10.30u.
  • Nivo 3 en nivo 4 traint van 10.30u tot 12.00u.

Woensdag

Daarnaast bieden we de kinderen een tweede trainingsmoment aan op woensdag van 17.30u tot 19.00u. We trainen op woensdag in Sporthal De Fluit (zaal de Bocht), Fluitpolderplein 3, Leidschendam. Wij hebben de afgelopen twee seizoenen ervaring opgedaan met het volgen van een tweede training. En wij hebben gezien dat de skills van de kinderen goed verbeteren door deze tweede training. De tweede training (van woensdag dus) is niet verplicht, maar we willen bij de ouders van nivo 4 en 5 erop aandringen om deze training ook te volgen. De kinderen van nivo 2 tot en met nivo 3 zijn ook welkom, maar omdat zij vrij jong zijn en twee trainingen misschien wat veel van het goeie is, begrijpen wij het als zij niet meedoen aan de woensdagtraining

In verband met de coronacrisis is het momenteel in beide sporthallen niet toegestaan dat ouders meekomen in de zaal. Wij maken een uitzondering voor ouders wiens kind meedoet aan een proeftraining. Graag zien we alle kinderen 5 minuten vóór aanvang van de training in de sporthal, zodat zij conform het coronaprotocol hun handen kunnen wassen. Het Volevo coronaprotocol is aan de hand van regels van onder andere de Overheid en Nevobo opgesteld en wordt aan alle ouders/leden verstrekt. Meer informatie vindt u ook onder “corona en volevo”. Volevo maakt gebruik van 3 sporthallen. Per sporthal kunnen de regels iets afwijken in verband met een andere situatie in de sporthal.

TOERNOOI

Ongeveer één keer per maand (8 x per seizoen) is er op zaterdag een toernooi, waar teams uit de regio wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze toernooien vinden – afhankelijk van het niveau – plaats in de ochtend of middag. De training voor nivo 2 tot en met 5 komt die zaterdag te vervallen. Nivo 1 speelt geen toernooien. Voor meer informatie over de toernooien en spelregels zie http://www.cmvhaaglanden.nl en https://www.nevobo.nl/cms/download/5481/CMV%20spelregels%202019-2021.pdf

Tenue

Meisjes
Volevo tenueshirt, zwart strak volleybal stretchbroekje, zwarte kniebeschermers en evt witte kniekousen en zaalsportschoenen
Jongens

Volevo tenueshirt, zwart sportbroekje, zwarte kniebeschermers en zaalsportschoenen

Contributie
De contributie voor de mini’s bedraagt € 205,- euro (2020-2021). Volevo is aangesloten bij de Ooievaarspas.

Informatie
Zin om een keer mee te doen? Neem dan even contact op met de miniafdeling: cmv@volevo.nl of één van onze coördinatoren Linda (06-48653455) en Diane (06-44342288).

Afmelden voor training
Mocht je verhinderd zijn voor een training, dan kan afmelding via cmv@volevo.nl. Dit geldt ook voor last minute afmeldingen. U kunt ook gebruik maken van bovenstaande telefoonnummers voor het sturen van een appje.