Steven van de Velde en Matthew Immers zijn verzekerd van een startbewijs voor het beachvolleybaltoernooi in Parijs 2024. Voor beide mannen wordt het hun eerste olympische ervaring. Een knappe prestatie voor het team dat pas sinds april 2023 samenspeelt. Het bestuur feliciteert de mannen die bij ons het volleyballen hebben geleerd.

Net als het geval was bij Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn ook Steven van de Velde en Matthew Immers al zeker van deelname aan Parijs 2024 zonder zelf in actie te komen. Dit als gevolg van de omstandigheid dat Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen niet door kwalificatie wisten te komen op het Elite16-toernooi in Ostrava, het laatste kwalificatietoernooi.

Gelegenheidsduo
Steven van de Velde en Matthew Immers begonnen hun samenwerking als gelegenheidsduo. Een blessure van Christiaan Varenhorst – de toenmalige partner van Van de Velde – was de directe aanleiding voor de partnerwissel. De samenwerking met Immers en zijn rol als blokkeerder bevielen Van de Velde dusdanig goed dat hij besloot verder te gaan met Matthew Immers. Al snel na de geboorte van het nieuwe koppel werd het eerste succes behaald.

Direct succesvol
Na een vierde plaats in Uberlandia volgde afgelopen november goud op het Challenge-toernooi in het Thaise Chiang Mai. Een maand eerder – tijdens het WK 2023 – versloegen Van de Velde en Immers hun landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Op dat WK reikten Van de Velde en Immers tot de achtste finales. Van de Velde en Immers schakelden Brouwer en Meeuwsen vorige maand eveneens uit in de kwartfinale van het Elite16-toernooi in Brasilia (Brazilië). Het duo drong dat toernooi door tot de finale en greep het zilver. Dat leverde een berg punten op voor de olympische ranglijst. Tijdens het laatste Elite16-toernooi in Espinho (Portugal) eindigden Van de Velde en Immers net buiten het podium. Met het zilver in Brasilia en de vierde in Espinho was sprake voor Van de Velde en Immers sprake van een heuse eindsprint richting Parijs.

‘Twee’ keer scheepsrecht
Voor Steven van de Velde zal de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs zoet smaken. Tijdens het kwalificatie voor de Spelen van Tokio (2021) was hij eveneens dichtbij. Destijds ging een streep door die deelname doordat de finale van de Nations Cup werd verloren.

Niet de eerste leden die meedoen aan de olympische spelen
Peter Blangé, die ook zijn jeugd bij de voorloper van VOLEVO doorbracht, debuteerde in de Nederlandse ploeg in 1984. Hij was spelverdeler van de lange mannen die tijdens de Olympische Zomerspelen 1992 in Barcelona zilver wonnen en vier jaar later in Atlanta olympisch kampioen werden. (Zie ook wikipedia).
En op dit moment probeert Michaël Parkinson met het Nederlands mannenteam zich ook nog te kwalificeren. Hij speelde rond 2010 ook bij een van de verenigingen die in VOLEVO zijn opgegaan.