Henk Scheermeijer ontvangt lintje voor meer dan een halve eeuw vrijwilligerswerk

Totaal beduusd en met emotie heeft onze held Henk Scheermeijer op maandag 26 april uit handen van burgemeester van Leidschendam-Voorburg, Klaas Tigelaar, een lintje ontvangen. Daarmee is hij Lid in de Orde van Oranje Nassau. Henk is al meer dan een halve eeuw zeer actief binnen volleybalvereniging VOLEVO, onder andere als scheidsrechter, zaalwacht, materiaalbeheer, barman en gastheer.
 
De burgemeester kwam met de lintjesexpress en werd aangekondigd door een heuse heraut. Hij benoemde de taken die de 81-jarige Henk zoal heeft uitgevoerd bij VOLEVO en voorgangers Haaglanden, VISADE en Tonegido. De burgemeester had een mooi woordje voor Henk: “U staat er altijd, ongeacht het weer, meerdere keren per week. Iedereen binnen de vereniging – jong en oud – kent u en u bent een stille kracht; bescheiden, plichtsgetrouw en met het hart op de goede plaats. Dat siert u. Daarmee bent u voor de vereniging van onschatbare waarde. En met elkaar zeggen we allemaal: heel veel dank voor alles wat u hebt betekent voor de vereniging, en voor uw waardevolle en trouwe inzet voor al die sportliefhebbers.”
 
Voorzitter Rob Velders hield daarna nog een kort praatje waarin hij Henk en zijn vrouw Bep ook namens de vereniging dankte en hen feliciteerde met deze zeer terechte Koninklijke onderscheiding. In het zonnetje werd een speciaal voor Henk gemaakt liedje door de 40 tot 50 aanwezigen gezongen (op de melodie: In Den Haag daar woont een graaf):
 
In Den Haag daar woont een vent
Dat is ridder Henkie
Als je vraagt of hij jou kent
Dan zegt hij “nou wat denkie”
Op zijn hoofd draagt hij een pet
En hij houdt van frietjes met
Hij lust graag een pintje
En heeft nu ook een lintje
 
Afgerond werd met een “Lang zal hij leven” en nuttigden hij en de aanwezigen champagne en gebak met daarop de afbeelding van dit nieuwste lid van Oranje Nassau.
 

Luister hier het interview bij radio Midvliet.

Foto’s: Nikki Vroom tjiez.nl