VOLEVO reuzeblij met nieuw locatievoorstel voor Beachvolleybalvelden

Na verschillende locaties in Leidschendam en Voorburg te hebben bestudeerd heeft het College van B&W afgelopen week een voorstel aan de gemeenteraad gestuurd voor een nieuw aan te leggen accommodatie op Westvliet. Er is daar ruimte is voor een rugbyveld en zes beachvelden. VOLEVO hoopt van harte dat de gemeenteraad instemt met deze voorstellen om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

VOLEVO heeft al jaren de ambitie om uit te breiden met een beachvolleybaltak. Beachvolleybal is populair en groeiende. En VOLEVO heeft al verscheidene nationale en internationale top- beachvolleyballers voortgebracht. Er bestaat een toenemende behoefte bij de leden om het hele jaar door te kunnen volleyballen. Nu moeten zij nog een of enkele keren per week naar Scheveningen, het ene beachveld in het Beatrixkwartier of andere locaties in Den Haag afreizen. Met de aanleg van de beachvelden op de nu voorgestelde locatie op Westvliet denkt VOLEVO voor de komende tijd in een grote behoefte van Leidschendammers en Voorburgers, maar ook Hagenaars te kunnen voorzien.

De Voorburgse Rugby Club (VRC) is nu gevestigd op Sportpark De Star maar moet daar op korte termijn weg wegens een ander bestemming van de grond. In de oksel van A4 en A12 op Westvliet (tussen het gebouw van muziekvereniging Marcanto en Monkeytown) is ruimte voor een kunstgrasveld voor VRC alsmede voor zes naast elkaar gelegen beachvelden. Er komen een kantine, kleedkamers en opslagruimte. Ook zal er worden voorzien in verlichting, drainage, omheining, opslagruimte en parkeervoorzieningen.

Het terrein wordt thans bouwrijp gemaakt en het is de bedoeling dat, indien alles naar planning verloopt, er vanaf 1 september 2022 gebruik van kan worden gemaakt. We zijn hard op zoek naar mensen die mee willen helpen om in de komende maanden de beachtak op te richten en de aanleg van de beachvelden te begeleiden. Heb je interesse, neem dan gerust contact op via 06-23935939 (Rob) of via beach@volevo.nl.