Recente cijfers van NEVOBO geven weer dat VOLEVO met de gehele jeugdafdeling (6 tot 18 jaar) de 6de grootste volleybalvereniging in Nederland is. Wij zijn daar erg trots op.

Het blauw-mintgroene sporttenue van de jeugdspelers van VOLEVO was dan ook goed zichtbaar tijdens de geslaagde en bovenal sportieve volleybaldag dat zaterdag 13 januari in Sporthal Forum Kwadraat plaatsvond. Onze CMV-afdeling organiseerde het 4e toernooi van het seizoen in samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond – Regio West.

Van verschillende verenigingen uit de regio Haaglanden speelden 59 volleybalteams mee aan het toernooi. VOLEVO deed met maar liefst 15 CMV-teams (in totaal 73 kinderen) mee. Met dat aantal teams is onze vereniging de grootste in deze regio als het gaat om jeugdspelers in de leeftijdscategorie van 6 tot 11 jaar. In de ochtend speelden niveaus 2, 3 en een deel van niveau 4. En in de middag de overige teams van niveaus 4 en 5. De deelnemende kinderen speelden per niveau met aangepaste wedstrijdregels een beginnende vorm van volleybal, volgens het ‘Cool Moves Volley’-programma (CMV) van de Nederlandse volleybalbond. Serveren, pass-en, een set-up geven en hier en daar een duik, alle basistechnieken zijn de revue gepasseerd. Er werden wedstrijden gewonnen, verloren of in een gelijkspel beëindigd. Maar boven alles was de sfeer in de sporthal gezellig en sportief.

Speciale dank gaat uit naar onze coördinatoren Linda en Diane van CMV VOLEVO, alle ouders en CMV-trainers die hebben meegeholpen bij de op- en afbouw en gedurende het toernooi. En uiteraard naar de trouwe coördinatoren van CMV Regio Haaglanden en de aanwezige EHBO’ers, die elk CMV-toernooi in goede banen leiden.

Meer weten over het ‘Cool Moves Volley’-programma (CMV)? Check onze website: https://volevo.nl/jeugd/kids-cmv/