Nieuwe coronamaatregelen van kracht, de regels bij VOLEVO
In verband met nieuwe coronamaatregelen voor binnensportlocaties, gelden voor het betreden van de sporthallen sinds 12 november aangescherpte regels. Iedereen van 18 jaar en ouder moet een coronatestbewijs (CTB) tonen en zich legitimeren. Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn geldt een uitzondering. Zij hoeven geen CTB te tonen. Alleen spelers, trainers, coaches/teamartsen en scheidsrechters en vrijwilligers van VOLEVO mogen de sporthal in. Er mogen geen toeschouwers bij de trainingen of wedstrijden aanwezig zijn. Ook ouders die hun kinderen komen halen en/of brengen mogen de sporthal niet in.

Trainingsavonden
Het bestuur heeft voor de trainingsavonden op van maandag tot en met vrijdag (voor zover er geen wedstrijden gespeeld worden) de controles gelegd bij de trainers, of indien die niet aanwezig zijn, aanvoerders of coördinatoren. Zij zullen spelers op een geldige QR-code controleren. Alleen spelers, trainers en vrijwilligers mogen zich in de hallen bevinden. Tribunes zijn tijdens trainingen niet toegankelijk voor toeschouwers.

Wedstrijddagen in De Fluit
Op wedstrijddagen (do en za) wordt bij de ingang van sporthal De Fluit een controle-stand ingericht. Bezoekers dienen hun CTB te tonen en zich te legitimeren.

CMV en Volleybalspeeltuin
Op zaterdagochtend zullen coronacontroles plaatsvinden bij de nooduitgang (die als ingang zal functioneren) van de sportzaal. Alleen ouders/begeleiders met een geldig CTB mogen met hun kind mee naar binnen.

Algemene maatregelen
Tenslotte willen wij iedereen nog eens op de algemene maatregelen wijzen:

  • Heb je coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ben je positief getest, informeer dan zo snel mogelijk je team en het bestuur hierover;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan;
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Schud geen handen;
  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels in acht.

Los van alle formele regels doen we een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel en gezond verstand van alle sporters en bezoekers die onze sporthallen bezoeken. Publiek is van harte welkom en de 1,5 meter regel is niet langer een verplichting indien de CTB is gecheckt. Desondanks kunnen er mensen zijn die afstand van anderen nog steeds op prijs stellen. Kom alsjeblieft niet naar de sporthal wanneer je klachten hebt of niet over een CTB beschikt.

Houdt rekening met elkaar en wees begripvol voor de persoonlijke overwegingen van ieder individu. Wil je meer weten over de nu geldende coronamaatregelen? Hier is meer informatie te vinden.