Volleybalspeeltuin

SPORT VOOR PEUTERS BIJ VOLEVO

Sinds 2016 biedt VOLEVO, kinderen van 2 tot 6 jaar ook de ruimte om te sporten. Dit doen wij bij de Volleybalspeeltuin. In deze leeftijdsgroep zijn we voornamelijk bezig met activeren, ontwikkelen, bewegen en ontdekken.

Als er een grote groep kinderen is werken wij in verschillende leeftijdsklasse. We hebben een klasse van 2 tot 4 en van 4 tot 6, omdat ieder kind verschilt in zijn of haar ontwikkeling. Dit zijn geen vaste leeftijdsindelingen, want het ene kind ontwikkelt sneller dan het andere.

 

DAAROM GEVEN WE OOK ALLE OUDERS MEE: 

Forceer het proces niet, elk kind ontwikkelt op eigen tempo en zal op sommige gebieden sneller gaan dan op anderen. Meet dus niet aan andere kinderen, maar geniet van het traject dat je kind doorgaat en vier de successen!
Beide groepen trainen op zaterdagochtend van 9.00-10.00 uur in sporthal Forum Kwadraat (De Vliegerlaan in Voorburg).

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Susan Vieveen en Eva van der Wilden. Beide spelen wij in Dames 11. We vinden het erg leuk om jonge kinderen iets bij te leren door middel van activiteiten. Wij zijn 25 en 21 jaar en beide erg energiek, hebben een vlotte babbel en altijd in voor gezelligheid!

 

MEEDOEN?

Zin om mee te doen? Neem dan even contact op via volleybalspeeltuin@volevo.nl of informeer bij Susan of Eva van Dames 11.
Hier kan je ook al je andere vragen met betrekking tot de volleybalspeeltuin kwijt. De eerste drie trainingen kun je vrijblijvend meedoen, ben je dan enthousiast (vast!) en wil je lid worden dan bedragen de kosten € 71,25 per half jaar. Al onze jeugdtrainers beschikken over een VOG.

 

OVER DE VOLLEYBALSPEELTUIN

De trainingen worden gegeven vanuit de visie van het Long Term Athlete Development (LTAD). Het is een belangrijke ontwikkelvisie waarop gestuurd wordt “van beweging naar sport”. Volgens Sven Walleze, is het belangrijk om ieder kind een kans te bieden om zijn weg in de sport te vinden. Daarin zijn uiteindelijk breedtesport en topsport gelijkwaardig; voor ieder liggen de mogelijkheden en ambities anders, maar we willen het faciliteren zodat ieder het maximale binnen die wensen en mogelijkheden uit zichzelf kan halen. Het streven is dat ieder zijn eigen weg kan kiezen en dat er niet voor hem of haar gekozen wordt.

 

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Voor 2-4-jarigen
Het beweegparcours is hier het centrum van de training. Op blote voeten, samen met mama en/of papa over het parcours, samen spelletjes spelen en allerlei oefeningen doen. We zeggen samen met mama en papa, omdat deze tijd samen erg belangrijk is. Dit proces stopt ook niet na deze training, het gaat verder thuis, op school of bij familie. Elke training duurt 60 minuten en wordt begeleid door een 2 trainers van VOLEVO.

Voor 4-6-jarigen

Het epicentrum van de training blijft ook hier het parcours. Klimmen, klauteren, springen, … blijven toch nog steeds bewegingen die nog niet volledig ontwikkeld zijn. We gaan dus één uur actief bewegen op het parcours, dit keer met opdrachten tijdens het bewegen (een bal vangen tijdens het springen op een trampoline, achteruit op de evenwichtsbalk, het hele parcours lopen met een bal die ze niet mogen loslaten). Tijdens de training wordt regelmatiger gestopt om met de bal of met andere objecten aan de slag te gaan. Hier gaan ouder en kind ook nog steeds samen aan de slag. Opdrachten worden complexer en krijgen steeds meer uitdaging. We blijven breed bewegen en richten ons niet zozeer op volleybal. Sport breed opleiden en vooral motorisch ontwikkelen met veel funfactor zijn nog steeds de kern van het verhaal.