Gezonde lunchboxen voor volleybalvereniging VOLEVO

Bij een ‘Cool Moves’ training van volleybalvereniging VOLEVO werden afgelopen zaterdagochtend 4 maart gratis lunchboxen uitgedeeld aan de jonge spelers door wethouder van Eekelen. De vereniging wil samen met de gemeente en Goed Bezig! aandacht besteden aan een gezonde
omgeving rondom het volleyballen zelf. De lunchboxen werden uitgedeeld in sporthal Forum kwadraat in Voorburg.

Sporten is natuurlijk gezond en gezonde voeding is daarbij heel belangrijk. In de lunchbox, die de deelnemers ontvingen, kunnen spelers behalve een boterham ook fruit meenemen. Niet alleen naar de training maar ook voor een wedstrijd of tijdens een dagje uit. “Bij VOLEVO leren we kinderen dat gezond eten verstandig is en nog lekker ook!” – Rob Velders, Voorzitter Volleybalvereniging VOLEVO.

Kinderen van 6 tot 12 jaar nemen deel aan het programma ‘Cool Moves Volley’, dit is een aangepaste manier van trainen gericht op kinderen van de basisschool. De kinderen leren op een speelse manier de volleybaltechnieken. “Het is belangrijk dat de jeugd voldoende beweegt en gezond eet. Cool Moves Volley leert kinderen stap voor stap de volleybaltechnieken en dat vraagt veel energie. Het is daarom goed om rondom trainingen en wedstrijden goed te eten. Denk bijvoorbeeld aan een lekker stuk fruit. En dat kan nu meegenomen worden in de mooie lunchtrommel!” – wethouder van Eekelen.

Tijdens de training konden spelers ook zelf hun eigen lekkere smoothie maken op de ‘smoothiefiets’ van Sport en Welzijn, je mixt op deze fiets je gezonde smoothie door te (hard) trappen. De gratis lunchboxen werden mogelijk gemaakt door Goed Bezig! en er werden flyers uitgedeeld met extra
informatie over gezonde voeding voor kinderen. “Het is belangrijk dat kinderen leren de gezonde keuze te maken. Het gebruik van een lunchbox kan daarbij helpen, zo heb je altijd je gezonde keuze bij de hand.” – Miriam Blom JOGG-regisseur van SenW.