Eric de Ridder nieuwe trainer van Heren 1

Het bestuur is verheugd te kunnen melden dat ‘oude bekende’ Eric de Ridder is gecontracteerd als nieuwe trainer-coach van Heren 1. Het team is afgelopen seizoen onder leiding van Nynke S. kampioen geworden. Ze spelen dit seizoen 3de divisie. Eric, die al eerder trainer bij ons was, neemt de taak over van Nynke. Hij zal daarbij geassisteerd worden door onze oud-VISADE-voorzitter en ex-trainer van D1 Jolanda van den Boer en (ook oud-trainer en vader van H1-speler Sander van H.): Ruud van H.

We hebben er alle vertrouwen in en omdat de opdracht in het vorig seizoen was: niet degraderen! Herhalen we die opdracht nog maar een keer. We wensen de trainers en H1 (uiteraard net als alle andere teams binnen de club) heel veel plezier en succes. En aan alle leden: kom gerust eens kijken bij wedstrijden van onze eerste heren en damesteams; het is zeer de moeite waard. En neem dan je toeters en bellen mee!

Eric stelt zichzelf voor:

Ik wilde eigenlijk een sabbatical nemen in verband met mijn drukke werkzaamheden bij het Albeda College in Rotterdam, maar toen VOLEVO mij na de vakantie benaderde, was ik wel gecharmeerd. Na een proeftraining en een aantal leuke gesprekken gaat de sabbatical dus een iets andere invulling krijgen dan gepland. Wat zeker heeft meegespeeld zijn mijn eerdere perioden als trainer bij VOLEVO’s voorganger Visade. Echt een toptijd, met als eerste klapper Visade H3. Eerlijk gezegd wel mijn meest succesvolle periode als trainer. Ook omdat bij de club naast succes ook gezelligheid een belangrijke rol speelde. Dit was niet anders toen ik trainer was van dames 4 en heren 2. Ik ben blij te zien dat de sfeer niet is verdwenen en ook het na-volleyballen niet. Ik ben terug op het oude nest, maar met totaal nieuwe spelers. De voertaal is opeens Engels, maar wel met spelers met dezelfde inzet en capaciteiten. Waarom ik dit weet? Vorig seizoen kreeg ik met de club VSTS waar ik trainer was tot tweemaal toe 4-0 klop van VOLEVO H1. Hoe ik over volleybal denk is eenvoudig. Volleybal moet leuk zijn, je moet met durf spelen en iedere aanval begint bij de verdediging. Je doet het als team, waarbij je iedereen gedurende het seizoen nodig hebt. Zaterdag 30 september is de eerste thuiswedstrijd. Ondanks het verloren debuut in de derde divisie tegen Utrecht op 23 september, zag ik veel potentie en lichtpuntjes voor een goed, maar – net zo belangrijk – leuk seizoen.