Zie ook online op Het Krantje van Leidschendam-Voorburg.

VOLEVO Dames 1 won afgelopen zaterdag, 22 april, overtuigend de bekerfinale tegen angsttegenstander Dosko uit Stolwijk! Dat was toch wel de kers op de taart. De overwinning maakte –  na het kampioenschap een week eerder – het seizoen van het team onder leiding van trainer René van Essen en assistent Michel Boer tot een daverend succes.

De finale van de beker in 2023 werd gespeeld in het universitair sportcentrum in Leiden. De VOLEVO-meiden waren zeer gemotiveerd na de met 4-0 verloren uitwedstrijd in Stolwijk een paar weken terug!

De eerste set werd verloren tegen een goed opererend Dosko; vooral de hoofdaanvalster was sterk vanuit het achterveld. Dus ging er bij VOLEVO een schepje bovenop! En met een steeds beter wordende aanvoerster en diagonaal Selene in de aanval werd de 2e set binnengesleept. Opvallend was de rol van libero Anouk, die zich al had laten zien als verdedigster en reserve setupster na zware aanvallen van de tegenstanders. Zij ontwikkelde zich tijdens de rest van de wedstrijd als volwaardige spelverdeelster met bovenhandse setups. Hulp die spelverdeelster Nynke best kon gebruiken, omdat de druk van Dosko steeds heftiger werd. Na een aantal sterke aanvallen werd de 3e set toch binnengehaald! De 4e set ging lang gelijk op en werd uiteindelijk door een paar harde aanvallen en plaatsballen van Selene en middenspeelster Esmee eveneens gewonnen. Grote vreugde barstte los onder de speelsters en het meegereisde publiek.

Opgetekend door Bert, een oude fan, die de dames al volgde toen ze nog meisjes waren. Hartelijk gefeliciteerd allen.