De Nevobo heeft de logische eis gesteld dat verenigingen voor competitiewedstrijden alleen scheidsrechters aan mogen stellen die het spelregelbewijs hebben behaald. We hebben binnen VOLEVO afgesproken dat de competitie-spelende leden elkaars wedstrijden fluiten. Daarom geldt bij ons de plicht voor alle leden van 16 jaar en ouder en die competitie spelen, om het spelregelbewijs te halen. Dan mag je jeugdwedstrijden en seniorenwedstrijden 3de en 4de klasse fluiten. Maar spelers van de B en de C worden opgeroepen ook hun spelregelbewijs te halen.  Fluit je zonder spelregelbewijs, dan krijgen wij een boete!

Dus … Als jij je spelregelbewijs nog niet hebt gehaald doe dat nog in 2020! 

Hoe doe je dat?

Je spelregelbewijs halen is niet moeilijk. Je kunt het online doen, op momenten dat het jou uitkomt. Ga naar volleybalmasterz.nl, een site van de Nederlandse Volleybalbond. Op die site kun je oefenen en het spelregelbewijs in stapjes halen. En als je een keer niet slaagt, geen probleem! Je mag het net zo vaak doen als je wilt. Heb je eenmaal het spelregelbewijs gehaald dan geldt dat in principe voor onbepaalde tijd.

En vergeet niet: vóór die tijd mag je geen officiële wedstrijden fluiten. Mocht je toch gaan fluiten zonder het spelregelbewijs te hebben gehaald dan krijgt de vereniging een boete. Dat is onnodig want het is hartstikke makkelijk en kost niet veel tijd. En wellicht leer je ook nog een paar dingen die je niet wist.

Heb je vragen of wil je graag begeleiding? Aarzel ze dan niet om contact met ons op te nemen!

Met sportieve groet!

De scheidsrechterscommissie
Ilona Lievaart (D1), Mike Vroom, Bas la Roi (H2) en Rob Velders (H3)