VOLEVO organiseerde op zaterdag 19 augustus een beachtraining voor de jongste leden van onze volleybalvereniging om het volleybalseizoen mee af te trappen.

Zo’n 25 kinderen van 6 t/m 11 jaar deden mee op deze zonnige ochtend. Op 3 velden oefenden ze met de bal onder begeleiding van ervaren (jeugd)trainers. Plezier in sporten was het belangrijkste, maar de aandacht ging uiteraard ook naar specifieke volleybaltechnieken, zoals de service, pass, set-up én het duiken in het zand. Na afloop zorgde een dik verdiend ijsje voor verkoeling.

“Het is een jarenlange traditie bij VOLEVO om de eerste training van onze jongste spelers op het strand te organiseren om het vakantiegevoel nog even vast te houden”, zegt Linda Coret, coördinator bij VOLEVO. “Door het WK Zeilen was het deze keer helaas niet mogelijk om onze volleybalnetten op Scheveningen strand op te zetten. Gelukkig konden we uitwijken naar het beachvolleybalveld in Rijswijk. Het wordt volgend jaar een stuk makkelijker als VOLEVO beschikt over eigen beachvolleybalvelden op Sportpark Westvliet. Oplevering van de velden staat vooralsnog gepland voor eind september.”

Vanaf zaterdag 26 augustus trainen de kinderen weer in sporthal Forum Kwadraat. Daar geeft VOLEVO speciale jeugdtrainingen onder de naam Cool Moves Volley (CMV) voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Aanmelden voor 3 gratis proeftrainingen kan via cmv@volevo.nl. Kijk voor meer informatie op de pagina Kids/CMV.

Trainingstijden CMV (op zaterdagen): van 9.00u tot 10.30u voor niveau 2 en niveau 3 (leeftijd 6 – 8 jaar). Van 10.30u tot 12.00u voor niveau 4 en niveau 5 (leeftijd 9 – 10 jaar).
Locatie: Sporthal Forum Kwadraat, De Vliegerlaan 2-4 in Voorburg
Aanmelden via cmv@volevo.nl

Zie ook publicatie in Het Krantje